Dostupni linkovi

Hrvatska: Poništen Karamarkov natječaj


Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić obustavio je interni MUP-ov oglas za imenovanje 214 rukovodećih policijskih službenika koji je bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko raspisao šest dana prije parlamentarnih izbora.

Novi je ministar odluku donio na temelju Zakona o državnim službenicima i Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi.

Ostojić je već nakon pobjede Kukuriku koalicije na izborima najavio da će poništiti tzv. Karamarkov natječaj kojim su se tražili načelnici svih 20 policijskih uprava i pripadajućih policijskih postaja.

Odmah nakon raspisivanja natječaja tadašnja oporba ocijenila ga je kao Karamarkov pokušaj da uhljebi svoje kadrove prije smjene vlasti.

Obustavljenim natječajem tražila su se, među ostalim, i dva zamjenika glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost i kriminalitet te načelnici Policijske akademije, Uprave policije, Uprave za granicu, Uprave kriminalističke policije, Uprave za posebne poslove, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić te Uprave za europske integracije i međunarodne poslove.
XS
SM
MD
LG