Dostupni linkovi

Bevanda: Jačanje saradnje sa susedima među prioritetima


Mandatar za sastav novog Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da će mu jedan od prioriteta u radu biti jačanje saradnje sa susedima i odbacio kao neutemeljene strahove dela političkih predstavnika Bošnjaka da bi veća uloga Hrvatske i Srbije u BiH mogla biti štetna za Bošnjake.

"To je rezultat medijskih manipulacija, ali i neodgovornih političkih izjava. Meni nije od pomoći to što ja imam dvojno državljanstvo i što mogu otići u Hrvatsku. BiH je moja država i ovde treba da se izborimo da budemo ravnopravni", rekao je Bevanda.

On je istakao da će jedan od prioriteta biti intenzivni kontakti sa susedima, pre svega s Hrvatskom s kojom BiH ima najdužu granicu.

"Ohrabruje me što je jedna od prvih izjava novog hrvatskog premijera Zorana Milanovića bila da će jedan od prioriteta biti saradnja sa BiH", rekao je Bevanda.

"Pozitivan spoljnotrgovinski bilans jasno upućuje da je Hrvatskoj jako bitna BiH", rekao je Bevanda za medije u Mostaru.

On je podržao inicijativu predsednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića za izgradnju dela jadransko-jonskog koridora kroz BiH do Dubrovnika.

Bevanda je rekao da o trasi budućeg koridora treba da se dogovore BiH, Hrvatska i Crna Gora.
XS
SM
MD
LG