Dostupni linkovi

Incko: 2012. mora biti bolja


Međunarodni predstavnik u BiH Valentin Incko smatra da 2012. može i mora da bude bolja od prošle, koja je izgubljena godina za BiH, a ukoliko politički predstavnici budu dalje radili na rezultatu njihovog dogovora, ukoliko shvate hitnost situacije i budu istinski sarađivali.

"Ne postoji nijedan jedini problem koji ne može biti rešen u 2012. godini ukoliko bude političke volje. Pozitivno razmišljanje i politička volja doneli su napredak u prošlosti i mogu doneti napredak i u budućnosti", naglasio je Incko.

Prema njegovim rečima, 2012. godine energija rukovodstva BiH treba biti usmerena na to da BiH funkcioniše i svim svojim građanima pruža usluge na koje imaju pravo, kako bi građani bili sigurni, imali mogućnost da dobiju pristojna radna mesta i mogli da žive slobodno i dostojanstveno.

Incko smatra da napredak BiH u 2011. godini nije ispunio očekivanja građana, saopšteno je iz OHR-a.

"Dok su susedne zemlje napredovale na putu ka evroatlantskim integracijama, ovdašnji dugogodišnji problemi nisu rešavani. Tokom 2011. godine građani BiH borili su se sami, dok su njihovi politički predstavnici bili okrenuti drugim stvarima. Umesto da rešavaju stvarne izazove sa kojima se BiH suočava, neophodno potrebnu energiju i vreme trošili na politička sukobljavanja", napomenuo je Incko.
XS
SM
MD
LG