Dostupni linkovi

Stefanović: Uskoro bez taksi na prelazima


Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović najavio je večeras da građani uskoro neće morati da plaćaju takse za osiguranje na prelazima na Kosovu, jer će biti potpisan tehnički sporazum Asocijacija osiguravajućih društava centralne Srbije i Kosova.

"Taj sporazum omogućiće međusobno priznavanje osiguranja dve strane bez prejudiciranja statusa Kosova", rekao je Stefanović beogradskim medijima.

On je pojasnio da će sporazum omogućiti da, vozilo koje je osigurano prilikom registracije u Nišu, Kraljevu, Beogradu, može da se koristi na teritoriji Kosova bez plaćanja dodatnih dažbina za osiguranje.

"Isto će važiti i korisnike KS tablica na terotoriji centralne Srbije. Naravno, biće uspostavljen mehanizam nadoknade štete u slučaju nezgoda", dodao je Stefanović.

On kaže da se na usvajanju tog sporazuma već uveliko radi uz posredovanje EU, te da je Asocijacija osiguravajućih društava Srbije i sada spremna da ga potpiše i primjeni, ali da je problem što je slična asocijacija na Kosovu "u povoju".
XS
SM
MD
LG