Dostupni linkovi

Vatikan pozvao na uspostavu Vijeća ministara BiH


Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Alessandro D'Errico pozvao je u ponedjeljak u razgovoru s izaslanstvom HDZ-a BiH kojega je predvodio predsjednik Dragan Čović na postizanje dogovora oko novoga Vijeća ministara i donošenje proračuna, izvijestili su iz HDZ-a BiH.

Kako je za medije u Mostaru izjavio državni ministar pravosuđa i visoki dužnosnik HDZ-a BiH Bariša Čolak, u otvorenome razgovoru papinski izaslanik je izrazio očekivanja Svete Stolice da se što prije uspostavi Vijeće ministara BiH što ovisi o političkom dogovoru između vodećih hrvatskih, bošnjačkih i srpskih stranaka.

Predsjednik HDZ-a BiH je pri tome istaknuo kako je optimist da će se na predstojećem sastanku šestorice vodećih hrvatskih, srpskih i bošnjačkih stranaka u srijedu u Sarajevu postići dogovor oko uspostave Vijeća ministara na što se čeka 15 mjeseci od održanih općih izbora u toj zemlji.

Nuncij D'Errico se zanimao za donošenje zakona o vjerskim blagdanima upozoravajući da još uvijek nije uređeno ovo pitanje te da vjernici sada ne mogu koristiti prava. Također je izrazio zanimanje i za donošenje zakona o restituciji budući je crkvi u vremenu komunizma oduzeta značajna imovina.
XS
SM
MD
LG