Dostupni linkovi

Posljednji podaci: U napadu na crkvu u Nigeriji 25 mrtvih


Najmanje 25 ljudi poginulo je danas u bombaškom napadu na katoličku crkvu u predgrađu Abudže, nigerijske prijestonice, jednom od nizu napada na Božić u hrišćanskim crkvama, saopštile su službe za vanredne situacije.

Spasioci su pronašli najmanje 25 beživotnih tijela u crkvi Svete Tereze u Madali, 45 kilometara od Abudže, i nastavljaju da prebacuju povrijeđene u razne prijestoničke bolnice, potvrdio je koordinator Nacionalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama Slaku Lugard.

On je dodao da nemaju dovoljno ambulatnih vozila za prevoz mnogobrojnih povrijeđenih vjernika, prenosi AP, dodajući da je mnogo vjernika povrijeđeno od eksplozije u blizini evangelističke crkve u centralnom gradu Džos i još dvije u Jobi.

Rojtersov novinar navodi da je na hiljade agresivnih omladinaca zapalilo gume na glavnom autoputu koji vodi iz Abudže ka nigerijskom, pretežno muslimanskom, sjeveru.

Policija i vojska pokušavaju da ih rastjeraju uz upotrebu suzavca, kako bi spriječile haos. U međuvremenu, radikalna muslimanska sekta "Boko Haram" preuzela je odgovornost za napade na crkve u predgrađu Abudže, na Božić.

Portparol ove sekte koji koristi "ratno ime" Abul-Kaka izjavio je listu "Dejli trast", koji izlazi na muslimanskom sjeveru Nigerije, da ova radikalna muslimanska sekta preuzima odgovornost za napade, prenosi AP.
XS
SM
MD
LG