Dostupni linkovi

Dodik podržao i pohvalio Nezavisni sindikat RTRS


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je danas Nezavisni sindikat Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), koji je zatražio od nadležnih hitnu inicijativu za promjenu svih zakona kojima se reguliše javno radio-televizijsko emitovanje u BiH i od sva tri parlamenta promjenu zakona koji će u ravnopravan položaj staviti sva tri javna emitera.

U zahtjevima se, prije svega, traži promjena proporcije raspodjele prikupljenih sredstava u BiH, odnosno Srpskoj.

"Žao mi je što nisam član tog sindikata, inače bi vjerovatno bio vođa u toj akciji", rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Dodik je rekao da bi mediji u Srpskoj trebalo da podrže ideju da pretplata bude organizovana na prostoru Srpske, da značajan dio te pretplate bude lociran za javni servis, a da jedan dio, recimo 30 odsto, bude na raspolaganju drugim medijima kako bi prošli ovu tešku ekonomsku krizu.

"Mi živimo u potpuno nelogičnom društvu u kojem plaćate nekom koji radi protiv vas. Toga nema nigdje na svijetu", izjavio je Dodik i naglasio da taj sistem treba urušiti, jer to nije ustavna kategorija.

Nezavisni sindikat RTRS danas je izrazio zabrinutost, protest i oštro upozorenje prema odgovornim za finansijsku krizu koja je zahvatila Javni RTV sistem, o čemu je menadžment RTRS-a informisao oko 300 prisutnih članova ovog sindikata.

Sindikat je podržao prijedlog da se prikupljena taksa na nivou Srpske raspodjeljuje po proporcijama 80 odsto za RTRS, a 20 odsto za funkcionisanje RTV sistema.
XS
SM
MD
LG