Dostupni linkovi

Podgorica: Afera "listing" pred Odborom za bezbjednost


Odbor za bezbjednost i obranu crnogorske skupštine , na sjednici koja je zatvorena za javnost, ima kontrolno saslušanje u vezi afere listinzi.

List Dan je objavio listing u kome je navedeno da su premijer Igor Lukšić i ministar vanjskih poslova Milan Roćen 2008. godine kontaktirali sa odbjeglim narko bosom Darkom Šarićem.

Crnogorski dužnosnici su to demantirali , ocjenjujući da su u pitanju falsifikati i zatražili od tužilaštva hitnu istragu.

Policija je saopćila da postoji mogućnost da je sporan dokument falsificiran u nekoj drugoj državi, s obzirom na to da je listing telefonskih razgovora Šarića dostavljan i partnerskim službama u regionu.

Predstavnici policija Hrvatske i Crne Gore na sastanku u Zagrebu zaključili su da je crnogorska policija dostavila hrvatskim kolegama listing Šarićevih razgovora, koji se razlikuje od onog objavljenog u crnogorskim medijima.

Direktor uprave policije Veselin Veljović je kazao da će podnijeti ostavku ukoliko se utvrdi odgovornost policije u aferi listing.
XS
SM
MD
LG