Dostupni linkovi

Slovenci traže istragu za Mercator


Politika je ponovno spriječila hrvatskog tajkuna Ivicu Todorića da kupi Mercator. Sve se preokrenulo nakon što je novi pobjednik slovenskih izbora Zoran Janković ustao protiv prodaje.

Ostavke pljušte diljem Slovenije, a analitičari poručuju - vraćamo se u socijalizam.

Nakon što se pokazalo da se neće ostvariti očekivanja o Mercatorovoj skoroj prodaji koncernu Agrokor, dionice slovenskog lanca na Ljubljanskoj burzi prodavale su se po 152 eura te izgubile 8,98 posto vrijednosti u odnosu na utorak.

Podsjetimo, Agrokor za njih nudi 221 euro.

Slovenski ministar poljoprivrede Dejan Židan izjavio je da postupak u kojemu su se o prodaji 52 posto dionica posljednjih mjeseci s Akrokorom dogovarale slovenske banke i Pivovarna Laško (PL) treba privremeno zaustaviti - ne samo zato što je odluku o prodaji odgodio NLB nego i zbog toga da se ispitaju sumnje nije li u dogovaranju bilo nezakonitoga posredovanja i lobiranja.

Potrebno je ispitati sve činjenice u vezi s prodajom Mercatora. Pitam se je li potencijalni Mercatorov kupac u akciju uvjeravanja slovenske javnosti investirao novac te ako jest - gdje je taj novac završio, izjavio je Židan za STA.
XS
SM
MD
LG