Dostupni linkovi

Izetbegović: BiH neće biti deo velike SrbijeČlan Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je rekao da “BiH neće biti deo velike Srbije i oni koji traže to suočiće se sa velikim problema". On je to kazao turskoj novinskoj agenciji Anadolija povodom izjave predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da će se BiH raspasti ukoliko međunarodna zajednica prestane da podržava tu zemlju.

Izetbegović je dodao da Bošnjaci "nisu dali svoju zemlju 1992. godine i neće je dati ni posle 20 godina".

Predsednik Dodik je nedavno za "EuroBlic" izjavio da će se "BiH podeliti i prirodno raspasti" i ocenio da je BiH u "fazi raspadanja i da joj niko ne može pomoći, pa čak ni Amerikanci".

"Arogancija bosanskih muslimana u političkom smislu je u toj meri izražena prema Srbima i Hrvatima da niko ozbiljan ovde ne veruje u mogućnost opstanka BiH", rekao je Dodik.

Rijaset Islamske zajednice (IZ) u BiH će predložitie ambasadama muslimanskih zemalja da uskrate Dodiku i proglase ga personom non grata, saopštio je u nedelju Rijaset IZ u BiH zbog toga što, kako se navodi, Dodik u kontinuitetu na račun muslimana upućuje šovinističke, rasističke i izjave koje podstiču mržnju i iskrivljuju činjenice.

Dodik je na to regaovao rečima da ga je Cerić stavio na listu za odstrel.
XS
SM
MD
LG