Dostupni linkovi

Hipo banka negira da se povlači iz regiona



Austrijska Hipo Alpe Adrija banka (Hypo Alpe Adria Bank) negirala je danas da je predsednik uprave te banke Gotvald Kranebiter (Gottwald Kranebitter) rekao da se banka planira povući iz zemljala bivše Jugoslavije.

U saopštenju za javnost hrvatske podružnice Hipo banke navodi se da Krenebiter u intervjuu za austrijski magazin Trend nije rekao kako će se Hypo Grupa povlačiti iz zemalja bivše Jugoslavije, jer je to u potpunosti netačno.

"Ono što je rečeno je već odavno poznata i prilikom nacionalizacije banke krajem 2009. godine od strane Republike Austrije komunicirana činjenica da će se banka re-privatizovati kada će ponovno biti stabilna", ističe se u saopštenju.

Priprema procesa prodaje počeće sredinom 2012, pri čemu će Hipo, kako se navodi, u obzir uzeti samo potencijalne kvalitetne partnere koji će omogućiti dugoročno održivo poslovanje.

Austrijska banka je posebno naglasila da će banka i pod potencijalno novim vlasnikom nastaviti da posluje u Hrvatskoj, pogotovo jer u Hrvatskoj, koja je jedno od ključnih tržišta Hipo Grupe, banka ima više od deset odsto tržišnog udela i banka je broj četiri na tržištu.
XS
SM
MD
LG