Dostupni linkovi

Rahoj: Teška vremena pred ŠpanijomBudući premijer Španije Marijano Rahoj danas je u parlamentu izneo svoj cilj da 2012. smanji drzavni deficit za 16,5 milijardi evra i upozorio da Španiju čekaju
teška vremena.

On nije objasnio kojim smanjenjima troškova ili povećanjima poreza namerava da postigne željeni pad deficita na 4,4 posto bruto domaćeg proizvoda 2012. godine.

Deficit prošle godine bio je 9,2 odsto od BDP i odlazeća socijalistička vlada predvidela je da će iznositi oko šest odsto od BDP-a ove godine.

Rahoj se u govoru u Donjem domu parlamenta osvrnuo i na problem nezaposlenosti istakavši da se stopa nezaposlenosti u zemlji popela na oko 23 procenata, a da zahvata 46 odsto mladih.

"Situacija ne može biti mračnija", rekao je budući premijer.

Rahoj je rekao da će se koncentrisati na reformu tržišta rada da bi se podstaklo zapošljavanje, uključujući i uvođenje promena oko sklapanja kolektivnih ugovora.

Rahojeva Narodna stranka ubedljivo je pobedila na izborima 20. novembra. On ima lagodnu većinu u parlamentu i sutra će biti proglašen za premijera, a zvanično će preuzeti dužnost u sredu.
XS
SM
MD
LG