Dostupni linkovi

Uhapšen košarkaš Nikola Bulatović


Podgorica -- Crnogorska Uprava policije saopštila je da je u Dominikanskoj Republici uhapšen bivši košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore Nikola V. Bulatović.

Bulatović, koji ima 40 godina, uhapšen je na osnovu poternice Nacionalnog biroa Interpola u Podgorici, uz saglasnost Ministarstva pravde Crne Gore.

"Nakon dugotrajne i kontinuirane saradnje Nacionalnog centralnog biroa Podgorica i Nacionalnog centralnog biroa Santo Domingo, kao i niza preduzetih operativnih radnji, danas je u Dominikanskoj Republici lišen slobode Nikola V. Bulatović (40)", navodi se u saopštenju Biroa.

Bulatović je ranije osuđen na kaznu zatvora od pet godina, odlukom Okružnog suda u Beogradu, zbog silovanja. Presudu je u januaru 2006. potvrdio Vrhovni sud Srbije.

Bivši košarkaš je, prema optužnici, 1998. godine u Beogradu nasilno obljubio tada maloletnu N. S. koja je došla u njegov stan, radi intervjua za školski list jedne beogradske gimnazije.

Bulatović je, osim za FMP Železnik (za koji je igrao u tom periodu), igrao za podgoričku Budućnost i beogradski Partizan. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je titulu evropskog prvaka 1997. u Španiji i titulu svetskog prvaka 1998. godine u Atini.
XS
SM
MD
LG