Dostupni linkovi

Inzko optimističan u pogledu uspostave Vijeća ministaraVisoki predstavnik u BiH Valentin Inzko te predsjednici dvaju HDZ-a u Bosni i Hercegovini Dragan Čović i Božo Ljubić izrazili su u četvrtak navečer optimizam da bi novo Vijeće ministara BiH moglo biti uspostavljeno do kraja ove godine na što se čeka gotovo petnaest mjeseci od izbora održanih u toj zemlji.

Uoči božićno-novogodišnjeg domjenka u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu koji su organizirali hrvatski dužnosnici u državnoj vlasti i kojemu je nazočio velik broj stranih diplomata i domaćih političara, Inzko je istaknuo kako međunarodna zajednica inzistira da se što prije postigne dogovor o državnoj vlasti.

"Ima nekih naznaka da bi to (uspostava vlasti) mogla biti već do Nove godine, ali vidjet ćemo što će se dogoditi sljedećih dana", rekao je Inzko novinarima.

Pozvao je pri tome predsjednika Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića da sazove novi sastanak šest vodećih bošnjačkih, hrvatskih i srpskih političkih stranaka.
XS
SM
MD
LG