Dostupni linkovi

Đinđićeva majka i sestra podnele prijavu protiv Čovića i Ilića


Majka i sestra ubijenog premijera Zorana Đinđića podnele su krivičnu prijavu protiv ministara u njegovoj vladi Nebojše Čovića i Velimira Ilića, optužujući iz za
umešanost u ubistvo Đinđića.

Majka Mila Đinđić i sestra Gordana Filipović prijavu su podnele juče preko advokata Srđe Popovića, koji je ranije krivičnu prijavu u njihovo ime podneo i protiv tadašnjeg predsednika SRJ Vojislava Koštunice.

U prijavi se navodi da su Čović i Ilić krivi za "neprijavljivanje priprema za izvršenje krivičnog dela napada na ustavni poredak".

Čoviću se stavlja na teret i da je sa osobama koje su već pravosnažno osuđena za Đinđićevo ubistvo, "izvršio krivično delo podstrekavanja na ubistvo predstavnika najviših državnih organa".

Kao dokazi za umešanost Čovića i Ilića u ubistvo premijera u prijavi se navode i svedočenja svedoka saradnika, pripadnika takozvanog zemunskog klana, čije vođe su već osuđene za Đinđićevo ubistvo.

Zoran Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine na ulazu u zgradu Vlade Srbije. Izvršioci ubistva su osuđeni, ali se za političkom pozadinom još traga.

Ceo tekst prijave objavljen je na portalu pescanik.net.
XS
SM
MD
LG