Dostupni linkovi

U stanu belgijskog napadača nađena mrtva žena


Belgijska policija pronašla je žensko tijelo u kući napadača koji je jučer u Liegeu ubio šest i ranio više od sto osoba, javljaju strani mediji.

Ženski leš pronađen je danas u domu 33-godišnjeg Nordinea Amranija za kojeg se vjeruje da je nakon jučerašnjeg napada presudio sam sebi.

"Tijelo je pronađeno u skloništu koje je koristio za uzgajanje marihuane", kazao je glavni tužitelj u Liegeu Cedric Visart de Bocarme.

Žena je ubijena prije Amranijevog smrtonosnog pohoda na centralnom gradskom trgu gdje je otvorio vatru i bacio nekoliko granata među okupljene ljude.

Amrani je bio dobro poznat belgijskoj policiji. Sa zakonom se skuobio oko 20 puta, a 2008. godine bio je osuđen na skoro pet godina zatvora zbog uzgajanja marihuane i ilegalonog posjedovanja oružja. Iz zatvora je pušten prošle godine ne odsluživši ni pola kazne.

Mrtva žena imala je 45 godina, a radila je kod Amranijevog susjeda. Navodno ju je belgijski napadač pozvao u stan kako bi joj ponudio posao, a zatim ju je napao.

Među žrtvama Amranijevog smrtonosnog pohoda je i 17-mjesečna beba, koja je podlegla u bolnici.

Britanski Telegraph piše da je Amrani prije napada sav novac prebacio na račun svoje supruge. To jutro je trebao ići na razgovor u policiju, ali je umjesto toga stan napustio naoružan automatskom puškom, pištoljem i granatama koje je bacio na mnoštvo okupljeno na trgu, nakon čega je otvorio vatru i počeo pucati.
XS
SM
MD
LG