Dostupni linkovi

Jovanović traži izbore što pre, a SNS ostavku vlade


Predsednik Liberalno-demokratske partije čedomir Jovanović izjavio je u nedelju u Beogradu da izbore treba organizovati što pre i pozvao vladajuću koaliciju da jasno kaže koji je plan i šta želi da uradi sa severom Kosova i evrointegracijom Srbije.

On je istakao da su, ako nema jasnog plana vladajuće koalicije o najvažnijim pitanjima, izbori potrebni "već sutra". Vlast treba da jasno kaže šta je plan za sever Kosova i šta treba da se uradi da Srbija do marta postane kandidat za prijem u EU, ukazao je Jovanović.

Lider LDP je ocenio da se "vrhunski neodgovorno" ponašaju lideri Demokratske stranke i Srpske napredne stranke (SNS) - Boris Tadić i Tomislav Nikolić.

"Bežanjem ili prebacivanjem odgovornosti, nijedan problem neće biti rešen. Oni koji su na vlasti, dužni su da rešvaju probleme. Oktobra smo pozvali Tadića na dogovor, a odgovor smo dobili pre nego što smo završili poziv. To je poraz za Srbiju, a ne za LDP", ocenio je Jovanović.

Zamenik predsjednika opozicione SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da odlaganje statusa kandidata nije jedini razlog zbog koga Vlada Srbije treba da podnese ostavku, već su tu i korupcija i katastrofalna ekonomska situacija.

"Najbolje za Srbiju i njene građane je da vlada što pre ode, ne da glume jednog ministra koji će podneti ostavku, a posle da u tehničkom mandatu ostane još dva-tri meseca, nego da cela vlada ode i da se raspišu što pre izbori", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.
XS
SM
MD
LG