Dostupni linkovi

KFOR i EULEX vraćeni iz Zupča


Srbi su danas na barikadi u Zupču, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, zaustavili kolonu u kojoj su, pored KFOR-a, bili i pripadnici EULEX-a.

Oni su preprečili u Zupču obe saobraćajne trake u trenutku kada su videli da se u koloni KFOR-a nalaze i vozila EULEX-a.

Iako su rekli da ne žele da ograničavaju slobodu kretanja KFOR-u i da međunarodne vojne snage mogu da prođu, kompletna kolona se vratila ka južnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kada se kolona pojavila u Zupču, začule su sirene za uzbunu u Zubinom Potoku, nakon čega se okupio veći broj građana na barikadi, na kojoj danonoćno dežura određen broj ljudi.

Pošto se kolona od desetak vozila vratila u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice, Srbi su ponovo otvorili jednu saobraćajnu traku u Zupču, kojom neometano mogu proći, kako naglašavaju, svi osim EULEX-a.

Dva sata kasnije, kolona vozila KFOR-a ponovo se pojavila, ali bez pripadnika Euleksa i neometano je prošla kraj barikade u Zupču.

Oko 30 građana iz Bačke Palanke, Novog Sada i Vrbasa stiglo je danas u Jagnjenicu da pruži podršku građanima koji dežuraju u ovom mestu na teritoriji opštine Zubin Potok.
XS
SM
MD
LG