Dostupni linkovi

Vujanović i Lukšić za utvrđivanje činjenica u aferi "listing"


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović poručio je danas da u aferi "Listing" treba prvo utvrditi činjenično stanje i državnim organima ostaviti da u ovom osjetljivom slučaju sve istraže.On je rekao novinarima da podržava stav premijera Crne Gore Igora Lukšića da se na odgovoran i ozbiljan način utvrdi sve ono što je neophodno.

On je istakao da će nakon toga dati ocjenu o propustima onih koji su odgovorni za to.

Crnogorski premijer Igor Lukšić rekao je danas da istraga o aferi listinga ne može trajati u nedogled i pozvao redakciju dnevnika "Dan" na potpunu saradnju u rasvjetljavanju tog slučaja. On je dodao da se intenzivno radi na rasvjetljavanju okolnosti pod kojim se pojavio taj tekst u listu "Dan", koji je, kako kaže, očigledno bio podmetnut.

Lukšić dodao da je nemoguće u nedogled čekati rezultate ukupnog postupka, te da će u određenom trenutku, za koji procijeni da je adekvatan, saopštiti javnosti svoj stav.

Podgorički dnevni list "Dan" objavio je telefonske listinge odbjeglog narko bosa Darka Šarića, prema kojima su premijer i ministar vanjskih poslova Crne Gore Igor Lukšić i Milan Roćen 2008. godine imali telefonske razgovore sa Šarićem, što su crnogorski zvaničnici negirali i zatražili hitnu istragu .
XS
SM
MD
LG