Dostupni linkovi

Vujanović:Potvrda kvaliteta evropskog puta Crne Gore


Odluka Evropskog savjeta da Crna Gora otpočne pristupne pregovore sa Evropskom unijom (EU) u junu sljedeće godine potvrda je kvaliteta njenog evropskog puta i strateškog interesa države, ocijenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

Evropski savjet je danas odlučio da Crna Gora počne pristupne pregovore sa EU u junu sljedeće godine, ako do tada ispuni kriterijume u vezi sa implementacijom reformi.

"Ostvarenje ovih uslova je u funkciji ukupnog dobra građana i afirmacije crnogorskog društva i države, što inače predstavlja strateški interes i potrebu Crne Gore", rekao je crnogorski predsjednik.Vujanović smatra da su postavljeni uslovi obaveza dodatnog zajedničkog djelovanja koji će Crnu Goru približiti EU.

"Crna Gora će nastavkom dobre saradnje sa Komisijom Evropske unije i svim državama članicama obezbijediti ostvarenje uslova i početak pregovaračkog procesa", obe'ao je Vujanović.

Šef diplomatije, Milan Roćen, ocijenio je da je Crna Gora preuzela "evropsku palicu od Hrvatske" i da zemlju "čeka dugo putovanje u Evropu".
XS
SM
MD
LG