Dostupni linkovi

U Beogradu počinje festival LGBT filma „Merlinka“


Danas u 15 časova počinje treći Međunarodni festival LGBT filma „Merlinka“.

Sutra (petak 9.12.2011.) od 15 časova, gledaoci imaju priliku da izaberu najbolji kratki kvir film. Selektori su izabrali deset najkvalitetnijih filmova od kojih će gledaoci izabrati najbolji. Taj film dobija nagradu „Dorotina cipelica“. Među njima je i domaći film „Početak leta“ Nikole Ljuce, francuski animirani film „Candy Boy“, američki „Bedfellows“, „The Girl Bunnies“, „Cure(d)“, „Flyers“, australijski mjuzikl „Cupcake“, i španski filmovi „La Victoria de Ursula“ i „Fuckbuddies“.

U 17 časova prikazuje se potresni dokumentarac „Mi smo bili ovde“ o početku HIV epidemije u San Francisku i ispovesti preživelih gej muškaraca koji se sećaju tih vremena i svojih prijatelja kojih više nema.

U 19 časova prikazuje se drama „Gun Hill Road“ koji prati latino mačo muškarca i bivšeg zatvorenika koji se nakon odslužene zatvorske kazne vraća kući gde zatiče sina koji preispituje svoj polni identitet.

Za 21 čas zakazana je projekcija „najboljeg gej filma godine“, kako su ga proglasili mnogo svetski gej magazini. U pitanju je britanski film „Vikend“ koji prati dvojicu gej muškaraca koji provode jedan nezaboravni vikend zajedno.
XS
SM
MD
LG