Dostupni linkovi

Dinamo najgori klub u istoriji Lige šampiona


Trener zagrebaèkog Fudbalskog kluba "Dinamo" Krunoslav Jurčić dobio je otkaz nakon što je hravatski klub doživio debakl u Ligi šampiona u utakmici sa "Olimpikom" iz Liona, rezultatom 7:1 u Zagrebu.

Odmah nakon sinoćnje utakmice 6. kola Lige šampiona predstavnici Izvršnog i Nadzornog odbora "Dinama" bili su jednoglasni u ovoj odluci.

"U ime `Dinama` izvinjavam se navijačima za ovu sramotu koju smo im priuštili", objavile su klupske stranice izjavu izvršnog predsjednika ovog kluba Zdravka Mamića.

"Dinamo" je u utakmici protiv "Olimpika" iz Liona zabilježio najteži evropski poraz u istoriji kluba, te jedan od najtežih u istoriji Lige šampiona.

"Dinamo" je iz najelitnijeg evropskog takmičenja ispraćen sa šest poraza i gol razlikom od minus 19 (tri gola data, a 22 primljena), što ga čini najgorom ekipom u 20 godina postojanja Lige šampiona.

Nijedan klub u tom takmičenju nije primio 22 gola u šest utakmica, a oboren je i rekord u negativnoj gol razlici, jer je primat do sada držao moskovski "Spartak" sa minus 17 golova.

U ovom takmičenju u grupama najveći poraz doživio je turski "Bešiktaš" koji je izgubio od engleskog "Liverpula" rezultatom 8:0 u sezoni 2007/08. godina.
XS
SM
MD
LG