Dostupni linkovi

Sanader za slobodu mora platiti 12,4 miliona kuna, oduzima mu se putovnica


Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader kako su saopštili njegovi advokati koji su izašli iz prostorija Županijskog suda u Zagrebu, biće pušten da se brani sa slobode.

Advokati su izjavili kako su dogovoreni uslovi puštanja na slobodu.Bivi premijer morat će platiti 12,4 miliona kuna jamčevine, oduzet će mu se pasoš i određen mu je ostanak u mjestu boravišta, javljaju hrvatski mediji.

Zamjenica direktora USKOK-a Tamara Laptoš je nakon odluke sudije izjavila kako je USKOK ostao pri ranijem stajalištu da i dalje postoje razlozi za istražni zatvor pri čemu je naglasila da je Sanader u Remetincu tek nepunih pet mjeseci.

Ona je ukazala na brojnost kaznenih djela i visinu materijalne štete za koju se Sanader tereti navodeći da se radi o 100 miliona kuna od kojih je polovicu zadržao za sebe. Bez obzira na odluku Ustavnog suda najavila je da će USKOK podnijeti žalbu na odluku o prihvaćanju jamčevine.

Sanaderovi advokati smatraju najavljenu žalbu USKOK-a besmislenom jer se time, kako tvrdi odvjetnik Čedo Prodanović, žale na odluku Ustavnog suda.
Ističu da su zadovoljni ovakvom odlukom, osim što će se najvjerojatnije žaliti na dio koji se odnosi na zabranu napuštanja prebivališta. Zatražiti će da se ta mjera zamjeni obvezom javljanja sudu.

Prodanović je reako da ne može predvidjeti kad će se provesti jamstvo, ali njegov branjenik mora izaći na slobodu najkasnije do ponedjeljka do sedam sati ujutro.
XS
SM
MD
LG