Dostupni linkovi

CG Policija:Keljmendijev i Šarićev listing falsifikati


Direktor crnogorske Uprave policije Veselin Veljović rekao je da je listing razgovora Nasera Keljmendija falsifikat, isto kao i spisak poziva Darka Šarića.

Dnevni list "Dan" ranije je objavio listing razgovora Šarića prema kojem se zaključuje da su sa njim razgovarali crnogorski premijer Igor Lukšić i ministar vanjskih poslova Milan Roćen, ali su crnogorski zvaničnici to negirali.

I iz Uprave policije su demantovali te informacije, navodeći da je riječ o falsifikatu, ali njeni predstavnici prethodno nisu osporavali autentičnost listinga Keljmendija.Veljović je naveo da sve što je rečeno za listing Šarića važi i za listing Keljmendija.

"Mi smo juče dali saopštenje povodom događaja i sve što stoji u njemu važi za oba listinga. Smatram da je elementarno neophodno da se provede hitna i neodložna tužilačka istraga", naveo je on.

Na pitanje zašto policija nije reagovala odmah nakon objave tog dokumenta, Veljović je rekao da je policija "i u odnosu na listing Keljmendija odmah počela policijsku obradu, zajedno sa Tužilaštvom, u odnosu na činjenicu pojavljivanja listinga".

Direktor i glavni i odgovorni urednik lista "Dan" Mladen Milutinović, zamjenik glavnog urednika Nikola Marković i novinar Mitar Rakčević dostavili su državnom tužiocu Đurđini Ivanović sporne listinge, koji navodno dokazuju telefonski kontakt Igora Lukšića i šef diplomatije Milana Roćena iz 2008.godine

Specijalni tužilac za organizovani kriminal i korupciju Đurđina Ivanović počela je sveobuhvatnu istragu kako bi se utvrdilo da li su listinzi vjerodostojni.
XS
SM
MD
LG