Dostupni linkovi

Crnogorski studenti pozvali na veliki protest 15. decembra


Studentsko-radnički protest kojim želi da se ukaže na očajno stanje u crnogorskom društvu i na nezainteresovanost vlasti za rjesavanje tog problema najavljen je za 15. decembar.

"Studentima, radnicima i slobodnim građanima je dosta praznih obećanja, proračunatih laži i podlih manipulacija od strane režima i pasivne opozicije", navodi se u saopštenju Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

Ta studentska organizacija podsjeća na protest studenata od 17. novembra, najmasoviniji studentski protest u posljednje dvije decenije u Crnoj Gori, kojim su studenti izrazili nezadovoljstvo svojim statusom i stanjem u visokoškolskom obrazovanju.

"Ohrabreni energijom i sviješću koju su pokazali studenti 17. novembra, poručujemo svima koji osjećaju duh slobode i građanske odgovornosti da će nas biti još više, da ćemo biti istrajni i da je ovo novi početak", poručuje se u saopštenju.

Nedavno je vođa sindikata nikšićke Željezare Janko Vučinić pozvao na proteste protiv vlasti i rekao da očekuje podršku studenata.
XS
SM
MD
LG