Dostupni linkovi

Tadić: Ekstremisti veliki problem


Predsjednik Srbije Boris Tadić saopštio je danas da je da su ekstremisti veliki problem i da mogu da izazovu nasilje, na štetu Srbije.

Tadić je ukazao da, kada je u pitanju stav Njemačke, Srbija ne bi dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji da se o tome odlučivalo prije nekoliko dana, ali da ni u ovom trenutku ne može da proceni da li će se nakon aktuelnih događaja na severu Kosova stav te zemlje promeniti.

"Suština u pristupu te važne zemlje našoj kandidaturi izmjenila se nakon posljednjeg nasilja na Kosovu", podsetio je predsednik Tadić u izjavi novinarima nakon konferencije "Napravi promjenu - volontiraj".

On je ukazao da je ogroman problem u tome što u ovom trenutku postoji mnogo onih koji nasiljem mogu Srbiju da spriječe na njenom evropskom putu.

Predsjednik je naveo da na obje strane, i srpskoj i albanskoj, pa i u međunarodnoj zajednici, postoje ekstremisti, koji bi na štetu Srbije mogli da izazovu nasilje.

"Problem je što ja ne mogu da utičem na sve koji danas imaju odgovornost na Kosovu i Metohiji, ali činim sve da se spreči nasilje, da se ljudi pomire i da se nađe rešenje za ovaj veliki problem", rekao je Tadić ističući da se u takvim pitanjima često radi o nepopularnim odlukama.
XS
SM
MD
LG