Dostupni linkovi

Crnogorsko tužilaštvo pokrenulo istragu o telefonskim listinzima


Crnogorsko tužalaštvo pokrenulo je istragu o telefonskim listinzima.Specijalna tužiteljka Đurđina-Nina Ivanović počela je sveobuhvatnu istragu kako bi se utvrdilo da li su vjerodostojni listinzi po kojima su premijer Igor Lukšić i ministar vanjskih poslova Milan Roćen navodno 2008. komunicirali sa Darkom Šarićem optuženim za šverc kokaina, i ako nijesu, ko ih je, zašto i na koji način falsifikovao.

Uprava policije i Telenor kažu da se radi o falsifikatima, ali je Tužilaštvo sinoć tražilo da se objasni na osnovu čega to tvrde.

Premijer Igor Lukšić prethodno je juče tražio hitnu istragu zbog navoda dnevnika "Dan" da je imao telefonsku komunikaciju sa Šarićem, navodeći da neko pokušava da diskredituje Vladu.On i Milan Roćen su poručili da od nadležnih organa očekuje hitnu istragu koja “mora imati prioritet”, dok je premijer rekao da će ukoliko ona ne pokaže rezultate nadležni službenici snositi odgovornost.

Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić kazala je “Vijestima” da je Ivanović održala sinoć hitan sastanak sa predstavnicima “nadležnih institucija”.“Sastanak je održan radi dogovora o radnjama koje je neophodno brzo preduzeti kako bi se rasvijetlile sve okolnosti bitne za objavljene listinge”, kazala je ona.

.
XS
SM
MD
LG