Dostupni linkovi

Tijelo sestre Lukrecije Mamić dovezeno u Split


Tijelo redovnice Lukrecije Mamić, misionarke koju su 27. studenog ubili pljačkaši u mjestu Kirembi u Burundiju, večeras je dovezeno u splitski Provincijalni samostan Družbe službenica milosrđa, a posljednji ispraćaj će biti u ponedjeljak.

U samostanu je održana molitva za pokojnu sestru Lukreciju, a zatim je misu zadušnicu predvodio njezin brat don Luka Mamić koji je u misijskoj službi u Belgiji.

Posljednji ispraćaj sestre Lukrecije bit će u ponedjeljak, 5. prosinca, na splitskom gradskom groblju Lovrinac u 14,30 sati, potvrdili su večeras u samostanu Družbe službenica milosrđa.

Sestra Lukrecija Mamić je rođena 1948. u Zidinama kod Tomislavgrada (BiH) kao osmo dijete svojih roditelja. U misonarskoj službi u Burundiju, gdje je i ubijena, djelovala je od 2002., a prije toga kao misonarka je djelovala 15 godina u Ekvadoru (Južna Amerika).

Družba službenica milosrđa, sa sjedištem u Splitu, ima blizu 140 članica od kojih su četiri misionarke u Ekvadoru, a peta misionarka u inozemstvu bila je pokojna sestra Lukrecija Mamić, izvijestili su večeras iz te družbe.
XS
SM
MD
LG