Dostupni linkovi

Medvedev: Nije tragedija ako Putin bude treći put predsednik Rusije


Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da je "neozbiljno govoriti o formiranju autoritarnog trenda u Rusiji" i da "nema tragedije" u činjenici da bi premijer Vladimir Putin mogao i treći put da bude izabran za predsednika Rusije.

"U činjenici da postoji politička snaga koja može da bude izabrana i treći put, ne vidim nikakvu katastrofu", kazao je ruski predsednik i istakao da su demohrišćani u Nemačkoj već gotovo 20 godina na vlasti, a Margaret Tačer u Britaniji bila punih 18 godina.

"I niko nije rekao da je to negativan trend. Dakle, u tome nema nikakve tragedije", kazao je Medvedev u razgovoru sa novinarima Uralskog saveznog okruga.

Medvedev je rekao da će konačnu reč dati građani na izborima za parlament 4. decembra i na predsedničkim izborima 4. marta sledeće godine, dodajući da će, ako kandidat JR Vladimir Putin pobedi na izborima za predsednika, "onda to biti za narednih šest godina, a za dalje ko zna".

Putin je bio predsednik države u dva mandata od 2000. do 2008. godine, a JR je juče na kongresu zvanično istakla njegovu kandidaturu za naredne predsedničke izbore.
XS
SM
MD
LG