Dostupni linkovi

Stefanović: Srbija će dobiti status kandidata


Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović ocenio je da će Srbija 9. decembra dobiti status kandidata za članstvo u EU ako u nastavku dijaloga bude postignuto rešenje za prelaze ili za regionalno predstavljanje Prištine.

"Ostaje nam još sastanak u sredu i ako bi na njemu uspeli da postignemo kompromisno rešenje za jedno od ova dva pitanja, država Srbija bi dobila potvrdu za kandidaturu", ocenio je Stefanović.

Živa diplomatska aktivnost je u susret 9. decembru, kada će biti doneta odluka o srpskoj kandidaturi u Evropskoj uniji.

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić počinje trodnevnu posetu Briselu tokom koje će razgovarati sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom, ambasadorima zemalja članica Evropske unije kao i sa ministrom inostranih poslova Belgije Stivenom Vanakerom, a govoriće i pred Komitetom za evropske poslove i spoljne poslove belgijskog parlamenta.

Evropska komesarka za unutrašnje poslove Sesilija Malmstrem razgovaraće danas u Beogradu sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem. Najavljeno je da će u Beogradu boraviti dva dana, a predviđen je susret i sa predsednikom Tadićem.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić razgovaraće u Londonu sa šefom britanske diplomatije Vilijamom Hejgom
XS
SM
MD
LG