Dostupni linkovi

Predstavnici kosovskih Srba: Ne sklapajte dogovore na štetu Srbije


Predstavnici Srba sa Kosova su na 22. redovnoj sednici održanoj u nedelju u severnoj Mitrovici zatražili od predsednika Srbije Borisa Tadića, zamenika predsednika Vlade Ivice Dačića i šefa srpskog pregovaračkog tima u dijalogu s Prištinom Borislava Stefanovića da “prestanu da sklapaju dogovore s albanskom stranom na štetu srpskih nacionalnih i državnih interesa”, javlja dopisnica RSE iz Mitrovice.

U zaključima koje je pročitao predsednik srpske Skupštine Radovan Ničić podržavaju se odluke odbornika četiri opštine sa severa Kosova kojima se svi dogovori i sporazumi koje je potpisao Borislav Stefanović neće primenjivati na prostoru Kosova gde god, kako su naveli, je to moguće.

Lideri Srba ovlastili su advokatski tim na čelu sa Goranom Petronijevićem, a koji broji vise od 30 advokata, da protiv Borislava Stefanovića preduzme sve krivično-procesne i upravno-ustavne procedure zbog sporazuma sa albanskom stranom jer na taj način ruši ustavni poredak Srbije, istakao je Ničić.

U zaključima je pozdravljena briga ruskog rukovodstva na čelu sa Dimitrijem Medvedovim o zahtevu Srba s Kosova za dvojnim državljanstvom.

Sedinici je prisustvovalo 29 delegata iz redova Demokratske stranke Srbije (DSS), Srpske Napredne stranke (SNS) i Srpske radiklane stranke (SRS).
XS
SM
MD
LG