Dostupni linkovi

Prevareni bh. radnici iz Iraka prešli u Tursku


Radnici iz BiH, koji su bili zarobljeni u Iraku, prešli su iračko-tursku granicu i u poslijepodnevnim časovima trebalo bi da stignu u Istanbul.

Stojanka Mišić iz Blatnice kod Teslića rekla je Srni da je jutros dobila poruku od sina Zorana da su ušli u Tursku i da očekuju da bi oko 16.00 časova trebalo da stignu u Istanbul, gdje će ih dočekati neko iz Ambasade BiH.

"Napisao mi je da su dobro i da su granicu sa Turskom prešli bez ikakvih problema", kaže Mišićeva i dodaje da bi kućama trebalo da stignu sutra uveče ili u ponedjeljak ujutru.

Drama radnika iz BiH, koji su bili zarobljeni u kurdskom gradu Erbil u Iraku, počela je prije nekoliko dana kada ih je Eugen Ejrih, vlasnik njemačke firme za koju je trebalo da rade, ostavio na cjedilu. T

ada su im oduzeta dokumenta, a turistička viza zahvaljujući kojoj su došli, juče je istekla tako da su za malo izbjegli zatvor.

Aleksandar Elvis Ramić iz Blatnice objavio je prije dva dana na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk da je zarobljen sa još 16 državljana BiH u Iraku.

Tražio je pomoć, jer im je upravo zbog isticanja turističke vize prijetiozatvor. Ramić je naveo da je sa njim zarobljeno još pet Srba, 10 Bošnjaka i jedan Hrvat.
XS
SM
MD
LG