Dostupni linkovi

Korupcija u Hrvatskoj: Priveden direktor Kamenskog


MUP Hrvatske priveo je Davora Vlajčevića, suvlasnika Vilinskih poljana, te Antuna Crlenjaka, direktora Kamenskog zbog sumnji da su prali novac i namjerno uništavali to poduzeće.

Obojica će biti zadržana u jednodnevnom pritvoru i ispitana. Županijsko državno odvjetništvo bi danas trebalo donijeti odluku o njihovu puštanju ili duljem zadržavanju. Budu li zadržani, to će ujedno značiti i otvaranje slučaja Kamensko.

Policija je dvojac privela na temelju dosadašnje istrage oko Kamenskog, odnosno dokaza o mogućem pranju novca i namjernog uništavanja Kamenskog zbog atraktivnih nekretnina.

Sporno je oko 17 milijuna kuna uplaćenih na privatni račun direktora Kamenskog Crlenjaka.

Istraga treba utvrditi gdje je taj novac završio. Neslužbeno, novac je uplaćivan na privatne račune u Karlovačkoj i Partner banci. Zanimljivo - sve tvrtke koje su se dovodile u vezu s Miroslavom Kutlom poslovale su upravo preko tih banaka.

Iz EPH ponovno s indignacijom odbacuju svaku vezu s agonijom kroz koju prolaze radnice Kamenskog. S propašću te tvrtke, njezinim poslovanjem i navodnim manipulacijama nekretninama nemamo apsolutno bilo kakve veze, piše u priopćenju Europapress holdinga.
XS
SM
MD
LG