Dostupni linkovi

Kluni i Ronaldo na listi svjedoka odbrane Berluskonija


Američki glumac Džordž Kluni i portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo biće pozvani kao svjedoci odbrane na suđenju bivšem italijanskom premijeru Silviju
Berluskoniju u procesu "Rubigejt" u kojem je optužen za plaćanje
seksualnih usluga maloljetnici, saopštio je danas sud u Milanu.

Prema optužnici, Karima El Mahrug, poznata kao "Rubi - kradljivica srca", koja je tada bila maloletna, imala je seksualne odnose sa Berluskonijem za novac i druge nadoknade tokom 13 susreta u Arkoreu od 14. februara do 2. maja 2010 godine. Berluskoni je optužen i zbog pritisaka na milansku policiju da je oslobodi pošto je uhapšena zbog krađe.

Sud je prihvatio ukupno 78 svjedoka odbrane i 136 svjedoka optužbe od kojih su 32 mlade žene koje su navodno učestvovale na Berluskonijevim zabavama.
Međutim, sud može tokom samog procesa da odluči da nije neophodno pozvati sve svjedoke.

Džordž Kluni i njegova tadašnja partnerka, italijanska glumica Elizabeta Kanalis pojavljuju se na listi jer je mlada Rubi tokom istrage izjavila da ih je videla na večeri u Berluskonijevoj vili pored Milana.I fudbalska zvijezda Kristijano Ronaldo je na listi odbrane jer Rubi tvrdi da joj je taj fudbaler, koga je srela u diskoteci u Milanu, platio 4.000 eura da provede noć sa njim što fudbaler negira.

Nakon što je lista svjedoka odbrane objavljena u martu 2011, Kluni je u saopštenju odbacio da je bio iste večeri u Berluskonijevoj vili kada i Rubi.
"To mi je čudno jer sam Berluskonija sreo samo jednom i to kako bih zatražio pomoć za Darfur", naveo je Kluni.
XS
SM
MD
LG