Dostupni linkovi

Riječki Muzej suvremene umjetnosti pod istragom


U riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u tijeku je policijsko istraživanje poslovanja. Jedno od predmeta istraživanja, kako pišu mediji, navodno je trošenje novca namijenjena otkupu umjetnina za isplatu odštete jednoj od muzejskih djelatnica koja je dobila otkaz prije deset godina, a prije dvije godine je sudskom odlukom vraćena na posao.

Tajnici Tatjani Jelovica Roglić MMSU je morao isplatiti odštetu za godine u kojima je, prema ocjeni suda, nezakonito bila bez posla u toj ustanovi. MMSU je od 2,76 milijuna kuna zajma namijenjena otkupu umjetnina, uz odobrenje osnivača Muzeja, Grada Rijeke, izdvojio oko 1,5 milijuna kuna za odštetu Tatjani Jelovici Roglić.

Upravno vijeće Muzeja je uz suglasnost Grada odobrilo prenamjenu zajma jer je muzeju prijetila blokada računa ako se odšteta isplati iz redovitih izvora.

Ravnateljica MMSU-a Jerica Ziherl potvrdila je medijima da je predala zahtjev za prekid obavljanja te dužnosti s krajem 2011. iako bi joj mandat trebao trajati do kraja iduće godine. Nije potvrdila je li taj zahtjev povezan s policijskim istraživanjem u Muzeju, nego je navela da se poklopio niz okolnosti koje joj onemogućuju stručni rad.
XS
SM
MD
LG