Dostupni linkovi

Čanak: SPS bi lustracijom platio račune za devedesete


Nakon izjava ministra za infrastrukturu u Vladi Srbije, Milutina Mrkonjića, koji je dao javnu podršku ljudima koji su optuženi ili osuđeni za kriminalne radnje u vreme režima Slobodana Miloševića, oglasio se predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koji je podsetio da za lustraciju nikada nije kasno.

“Lustracija bi najviše, u stranačkom smislu, doprinela SPS-u jer bi platio račun za devedesete. Ovako, vi imate situaciju da se Marku Miloševiću prašta to što je hteo da seče čoveka testerom. Ministar u Vladi, koja bi trebalo da bude proevropska, raspituje se za sudbinu Mihalja Kerteza za koga se zaboravlja da nije bio samo direktor Savezne uprave carine, nego i načelnik Državne bezbednosti. Ukoliko Mira Marković ne izađe pred lice pravde, to će biti strašna mrlja u istoriji”, istakao je Čanak.

Podsetimo, Mrkonjić je u izjavi za medije rekao da njegovi prijatelji, “pet M” (Dragoljub Milanović, Mirjana Marković, Marko Milošević, Rade Marković i Mihalj Kertes), nisu krivi za optužbe koje im se stavljaju na teret.

Samo nekoliko dana nakon te izjave, sin Slobodana Miloševića, Marko, oslobođen je optužbi za batinjenje “otporaša” zbog “zastarelosti slučaja”
XS
SM
MD
LG