Dostupni linkovi

Batleru žao, ali ne podnosi ostavkuPredsednik Svetske fudbalske organizacije (FIFA) Sep Blater izrazio je danas žaljenje zbog svojih kontroverznih komentara o rasizmu, ali je rekao da neće podneti ostavku.

Predsednik FIFA izložen je oštrim kritikama, jer je pre dva dana izjavio da bi rasna diskriminacija na fudbalskim terenimama trebalo da se rešava rukovanjem među igračima.

"Boli me, jer nisam mogao da predvidim takvu reakciju. Pošto sam učinio nešto što nije potpuno ispravno, mogu samo da kažem da mi je žao zbog svih ljudi koji su pogođeni mojim izjavama", rekao je Blater Bi-Bi-Siju.

On je dodao da neće podneti ostavku, iako su to od njega zatražili mnogobrojni fudbaleri, menadžeri, fudbalski radnici i političari.

Blater je rekao da povlačenje zbog sporne izjave "ne bi bilo u skladu sa njegovim borbenim duhom i energijom".

On je priznao da je napravio "ozbiljan incident" i da je upotrebio pogrešne reči, zbog čega "duboko žali".

Predsednik FIFA insistirao je da će borba protiv rasizma u fudbalu biti nastavljena uz primenu "nulte tolerancije" prema toj pojavi.

On je dodao da igrači za koje bude utvrđeno da su krivi za rasizam treba izbaciti iz fudbala. "Nulta tolerancija. Ovo je bila dobra lekcija i za mene", zaključio je Blater.
XS
SM
MD
LG