Dostupni linkovi

Zatražen pritvor za uhapšenog iz vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči


Tužilaštvo BiH zatražilo je danas od Suda BiH da odredi pritvor Emrahu Fojnici /20/ iz Gonje Maoče, osumnjičenom da je izvršio krivično djelo terorizma, javljaju agencije.

Nakon što je nadležni tužilac danas ispitao Fojnicu, državljanina BiH rođenog u Zavidovićima, a nastanjenog u Gornjoj Maoči, odlučio je da Sudu BiH uputi prijedlog za određivanje pritvora zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikrivati dokaze, te uticati na svjedoke ili saučesnike u cilju onemogućavanja prikupljanja dokaza i provođenja istrage.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su Emraha Fojnicu, čiji identitet do sada nije bio otkriven javnosti, na području Gornje Maoče u okviru istrage o nedavnom terorističkom napadu na Ambasadu SAD u Sarajevu.

Nakon hapšenja, Fojnica je bio pod nadzorom Sipe, a potom je predat Tužilaštvu BiH. Sipa je u okviru akcije izvedene po nalogu Tužilaštva BiH prethodnih dana izvršila pretrese na više lokacija u BiH, između ostalih, u mjestu Ošve kod Maglaja, Maglaju i Gornjoj Maoči.

bog zaštite interesa istrage, Tužilaštvo nije dalo više informacija o ovim aktivnostima.

Pripadnik vehabijskog pokreta Mevlid Jašarević izvršio je 28. oktobra teroristički napad na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu, pri tom ranivši policajca koji je radio na obezbjeđenju objekta.
XS
SM
MD
LG