Dostupni linkovi

Stefanović: Svi moraju da sprovode odluke državeŠef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je danas da dogovori postignuti sa Prištinom nisu protivni interesima Srba na Kosovu i da svi državni
organi, ma na kom nivou, moraju da sprovode odluke svoje države.

Odbornici četiri paralelne srpske opštine na severu Kosova saopštili su ranije danas da su dogovori postignuti u dijalogu Beograda i Prištine protivni interesima srpskog naroda i da se neće dozvoliti njihova primena u tim opštinama.

"Mi smo kao država onemogućili bilo kakav potez koji bi narušio naš Ustav ili potvrdio takozvanu državnost Kosova. Sve ostalo su interpretacije određenih političkih subjekata sa severa Kosova, koja je u ovom slučaju maliciozna i štetna po državni interes Srbije, ali to ne bi trebalo da ima za posledicu bilo kakvo razbijanje jedinstva koje je neophodno očuvati", naveo je Stefanović.

On je istakao da niko u Vladi Srbije niti u Skupštini Srbije nikada neće doneti odluku koja narušava Ustav Srbije i da za državu Srbiju i njenu Vladu administrativni prelazi nikada neće biti granični prelazi".
XS
SM
MD
LG