Dostupni linkovi

Kosovska policija saslušala 7 svedoka o ubistvu Srbina


Portparol kosovske policije Besim Hoti kaže da su posle pucnjave u Kosovskoj Mitrovici uzete izjave 7 svedoka. Sinoć je ubijen jedan, a ranjena dvojica Srba.

Hoti je precizirao da je policija uzela izjave šest Albanaca i jednog Srbina u svojstvu svedoka koji nisu osumnjičeni za ubistvo, odnosno pokušaj ubistva Srba u naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Policija je, dodao je portparol, pronašla određeni dokazni materijal na licu mesta poput čaura i nastavlja da intezivno istražuje slučaj.

Euleks tesno sarađuje sa kosovskom policijom u istrazi incidenta u vezi sa pucnjavom koja se dogodila prošle noći u kojoj je Savo Mojsić (28) preminuo od posledica ranjavanja a još tri osobe povređene među kojima dve iz vatrenog oružja.

Iz Euleksa je saopšteno da su istražitelji te međunarodne misije prošle noći bili na mestu zločina i u saradnji sa kosovskom policijom počeli sa ispitivanjem svedoka.

Zajednička istraga kosovske policije i Euleksa nastavljena je sakupljanjem forenzičkih dokaza i uzimanjem izjava svedoka.
XS
SM
MD
LG