Dostupni linkovi

Troje ubijenih u fabrici aviona u Češkoj



Trojica muškaraca poginula su danas u oružanom napadu u zgradi direkcije fabrike aviona Let u Kunovicama na jugoistoku Češke, a među mrtvima je i napadač.

U zgradi direkcije, na prisutne je nešto pred podne iznenada pucao usamljeni strelac koji je prema prvim informacijama policije ranio petoro ljudi, a zatim se sa taocima na više od dva sata zabarikadirao u zgradi.

"Trojica muškaraca su podlegla povredama, a jednu ženu smo sa lakšim povredama prevezli u bolnicu", kazao je novinarima portparol hitne pomoći Petr Olšan, pošto je završena akcija specijalaca češke policije.

Više od 100 policajaca je nakon ispaljenih hitaca opkolilo zgradu, a pokušali su i da pregovaraju sa napadačem.

Zaposleni u preduzeću u šoku su evakuisani iz prostora fabrike.

Među trojicom poginulih je i napadač koji je izvršio samoubistvo, saopštila je policija.

Pozivajući se na nezvanične informacije, mediji tvrde da je usamljeni strelac brat nekadašnjeg člana uprave kompanije Erkraft Indastris, Pavela Musele.

Mogući motiv da Karel Musela danas ubija bi tako bila osveta za sumnjivu nesreću u lovu nakon koje je Pavel Musela 2008. godine ostao paralizovan i izgubio pamćenje.

Pavel Musela, poznati trgovac oružjem, navodno je imao konkretne informacije o korupciji pri kupovini oklopnih transportera "pandur" austrijskog preduzeća Štajer za češku armiju.

Njegov brat, navodno, nije verovao da je Musela zaista povređen slučajno u nesreći.
XS
SM
MD
LG