Dostupni linkovi

Sanader sutra na sudu zbog druge optužnice


Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader trebao bi se u ponedjeljak pojaviti pred optužnim vijećem zagrebačkog Županijskog suda koje će odlučivati o osnovanosti druge USKOK-ove optužnice koja ga tereti za primanje 10 miliona eura mita od predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini toj mađarskoj naftnoj kompaniji.

Nakon početka suđenja za ratno profiterstvo u slučaju Hypo u kojem ga se tereti kao bivšeg zamjenika ministra vanjskih poslova, Sanader će se pred sutkinjom Jasnom Smiljanić suočiti s prvom optužnicom koja ga tereti za korupciju dok je bio premijer i jedan od čelnih ljudi u državi.

Sjednica optužnog vijeća, najavljena za 8,30 sati, zatvorena je za javnost, a na njoj bi se Sanader trebao izjasniti o optužbi da je zloupotrijebio premijerski položaj i primio mito od čelnika MOL-a.

Na sjednici vijeća USKOK će ukratko iznijeti rezultate istrage i dokaze na kojima se temelji optužnica, a Sanader i njegovi branitelji moći će iznijeti dokaze koji njemu idu u prilog te upozoriti na moguće propuste u istrazi i nezakonite dokaze.
XS
SM
MD
LG