Dostupni linkovi

Službeni početak predizborne kampanje u Sloveniji


U Sloveniji je u petak i službeno počela jednomjesečna kampanja pred prijevremene parlamentarne izbore koji će se održati u nedjelju 4. prosinca.

Predizborne promidžbene aktivnosti političkih stranaka i nezavisnih lista kojima one nastoje uvjeriti birače da na izborima za 90-članski parlament zaokruže njihove kandidate odvijat će se do petka 2. prosinca, kada nastupa izborna šutnja koja traje do zatvaranja birališta.

Svoje kandidacijske liste za izbore stranke i političke udruge koje na izborima nastupaju moraju državnom izbornom povjerenstvu predati do sredine idućeg tjedna, 9. studenoga, a to su do sada učinile 24 stranke i liste.

Unatoč znatno većem utjecaju socijalnih mreža poput Facebooka i Twittera u komuniciranju sa biračima u odnosu na situaciju od prije tri godine, kažu slovenski stručnjaci za politički marketing, vjeruje se da će ključnu ulogu u odmjeravanjima stranaka i kandidata i njihovih programa tijekom kampanje odigrati tzv. predizborna suočavanja u elektroničkim medijima, posebno na televiziji.
XS
SM
MD
LG