Dostupni linkovi

Sud povećao kazne napadačima na Pančića



Apelacioni sud u Beogradu povećao je sa po tri meseca na po jednu godinu zatvorske kazne dvojici napadača na novinara nedeljnika Vreme Teofila Pančića, saopšteno je danas iz tog suda.

Veće Apelacionog suda je uvažilo žalbu Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu i okrivljenima Milošu Mladenoviću i Danilu Žuži koji su prvostepeno bili osuđeni na po tri meseca, povećao kazne na po jednu godinu zatvora, zbog nasilničkog ponašanja.

Mladenović i Žuža proglašeni su krivim što su 24. jula 2010. godine, u gradskom autobusu koji je stajao na stajalištu u Beogradu, napali Teofila Pančića, ugrozili spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir.

U presudi se navodi da su oni ušli u autobus za oštećenim Pančićem, više puta ga udarili po glavi i telu, metalnom teleskopskom palicom i rukama, usled čega je Pančić zadobio lakše povrede.

Apelacioni sud je preinačenu odluku o visini kazni obrazložio time da je prvostepeni sud neopravdano utvrđenim olakšavajućim okolnostima dao karakter naročito olakšavajućih okolnosti iako nije bilo mesta ublažavanju kazne okrivljenima ispod zakonom propisanog minimuma za krivično delo nasilničko ponašanje.
XS
SM
MD
LG