Dostupni linkovi

Dačić predložio da se biro FBI za region iz Sarajeva premjesti u Beograd


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić predložio je direktoru FBI-a Robertu Mileru sjedište Biroa FBI-a za ovaj region premjesti iz Sarajeva u Beograd, "jer je prijestonica Srbije najveća metropola na Balkanu".

Dačić je potvrdio da se predstavnici američkog FBI nalaze u Beogradu i naveo da trenutno razgovaraju sa predstavnicima MUP-a Srbije."Oni se nalaze u MUP-u i razgovaraju sa ljudima iz Službe za borbu protiv terorizma iz Uprave kriminalističke policije. Veoma su zadovoljni onim što smo do sada uradili na prikupljanju informacija", rekao je Dačić novinarima.

Dačić je rekao da bi i on danas trebalo da razgovara sa predstavnicima FBI-a, ali je naglasio da je o napadu u Sarajevu već razgovarao i sa predstavnicima FBI-a u centrali te američke agencije tokom posjete SAD iz koje se juče vratio.

Dačić smatra da bi razlog zbog kojeg određeni mediji ističu da je teroristički napad u Sarajevu izvršio državljanin Srbije mogao biti pokušaj da se prikrije činjenica da je počinilac Mevlid Jašarević - Bošnjak.

Terorista Mevlid Jašarević pucao je 28. oktobra, iz kalašnjikova na Ambasadu SAD u Sarajevu i tom prilikom teško je ranjen jedan pripadnik policije - radnik iz obezbjeđenja Ambasade.
XS
SM
MD
LG