Dostupni linkovi

Bramerc u Beogradu 8. i 9.novembra


Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc boraviće u radnoj posjeti Srbiji 8. i 9. novembra, saopštio je danas saradnik tužilaštva Aleksandar Kontić.

Bramerc će se u Beogradu sastati sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, predsjednikom Nacionalnog savjeta za saradnju sa Tribunalom Rasimom Ljajićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i sa predstavnicima operativnih službi.

Svrha posjete je tekuća saradnja Srbije sa kancelarijom tužioca, uoči predaje redovnog polugodišnjeg izvještaja Savjetu bezbjednosti UN u Njujorku.

Bramerc je ranije saopštio da će u razgovoru sa srpskim zvaničnicima ponovo tražiti podatke o tome gdje se skrivao Ratko Mladić.

Predstavnik tribunala Martin Petrov najavio je da će idućeg četvrtka biti održana statusna konferencija u predmetu protiv Gorana Hadžića, na kojoj će biti razmotrene pripreme za početak suđenja.Istog dana Ratka Mladića, će biti pozvan da se izjasni o izmjeni u trećoj optužnici, odnosno o optužbi za zločine počinjene u selu Bišina 1995. godine. Poslije toga će o Mladićevom predmetu biti održana statusna konferencija.
XS
SM
MD
LG