Dostupni linkovi

Roćen:Neće biti vanrednih izbora u Crnoj Gori


Ministar vanjskih poslova, Milan Roćen, kazao je da u Crnoj Gori vanrednih izbora neće biti.On je kazao Dnevnim novinama da se Demokratska partija socijalista (DPS) ne sprema za vanredne izbore, i da je predsjednik te partije, Milo Đukanović, tim povodom uputio javnosti jasnu poruku.

Roćen je, upitan šta je, prema njegovom mišljenju, razlog oštrih uzastopnih napada Đukanovića na političke protivnike i neistomišljenike, kazao da to nijesu napadi već rekcija na neutemeljene napade na DPS.

“Đukanović, kao partijski lider može dozvoliti sebi malo slobodnije i oštrije formulacije, što nije nikakva novina na našoj političkoj sceni”, ocijenio je Roćen.

Na pitanje šta kaže evropskim kolegama kada ga pitaju kada će u Crnoj Gori neko biti osuđen za korupciju na visokom nivou, rekao je da mu niko od njih nije takvo pitanje postavio.

“To je predimenzionirano u domaćoj javnosti. Neki priželjkuju u Crnoj Gori vremena rezolucije Informbiroa, zavaravajući se da mogu osvojiti vlast tako što će pohapsiti viđenije ljude na vlasti. Vladavina prava podrazumijeva evropsko zakonodavstvo i izgradnju efikasnih institucija”, poručio je Roćen.
XS
SM
MD
LG