Dostupni linkovi

Ahmetović:Uskoro jedinstveni indeks potencijalnih terorista


Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović najavio je da će uskoro biti sačinjen "jedinstveni indeks lica" koja se dovode u vezu sa terorizmom, što će omogućiti preduzimanje boljih i efikasnijih mjera u borbi protiv terorizma.

"Ja sam reaktivirao Udarnu grupu za borbu protiv terorizma, koja je formirana još u vrijeme bivšeg predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića. Sve uočene propuste kod ove grupe smo zamijenili, formirali smo Operativni centar u SIPA od svih policija koje vrše analizu svih spiskova koja postoje o eventualnoj opasnosti od pojedinaca, kada je u pitanju terorizam", rekao je Ahmetović novinarima u Sarajevu.

Ahmetović je odbacio svaku aluziju da neko štiti i pruža podršku vehabijama iz Gornje Maoče, dodajući da "kao ministar nikada i ni od koga nije imao bilo kakvu političku opstrukciju u svom radu".

Potvrdio da će ponovo pokrenuti inicijativu za donošenje novog zakona o krivičnom postupku kako bi krivična djela terorizma bila definisana i imala sistem rukovođenja i komandovanja "sa nivoa BiH do zadnjeg policajca". Ahmetović smatra da je to jedini način da policija bude još efikasnija.
XS
SM
MD
LG