Dostupni linkovi

Susret Philipa Reekera sa članovima Predsjedništva BiHZamjenik pomoćnika američke državne tajnice Philip Reeker zadužen za države Europe i Euroazije doputovao je u utorak u Bosnu i Hercegovinu sastavši se u Sarajevu s članicima nekih političkih stranaka. Reekera će danas, kako je najavljeno, odvojeno primiti članovi Predsjedništva BiH.

Reekerov posjet ranije je planiran i nije povezan s prošlotjednim terorističkim napadom na na američko veleposlanstvo u Sarajevu, no ta je tema dominirala u njegovim odvojenim razgovorima s predsjednicima Socijaldemokratske partije BiH Zlatkom Lagumdžijom i Stranke demokratske akcije Sulejmanom Tihićem.

Iz središnjice SDP-a priopćeno je kako je Lagumdžija američkom diplomatu prenio da ta stranka čvrsto podupire borbu protiv terorizma, radikalizma i ideologije koja stoji iz Mevlida Jašarevića, počinitelja prošlotjednog napada.

Iz SDA je pak priopćeno kako je Tihić upozorio da je ovaj napad samo pokazatelj da reforma policije u BiH nije uspjela te da je nužno donijeti nove zakone koji bi regulirali tu oblast i osigurali učinkovitiju borbu protiv terorizma.
XS
SM
MD
LG