Dostupni linkovi

Sanader vraćen u zatvorBivši premijer Hrvatske Ivo Sanader danas je iz bolnice u Zagrebu, gde su mu urađeni kardiološki pregledi, vraćen u zatvor u Remetincu.

Nakon što je tri dana proveo u bolnici, lekarski konzilijum Kliničko bolničkog centra (KBC) Zagreb zaključio je da mu zdravlje nije ozbiljno ugroženo i da nema potrebe da bivši premijer ostane na bolničkom posmatranju.

Sanader bi na novi kardiološki pregled trebalo da dođe za mesec dana, rečeno je novinarima u zagrebačkoj bolnici.

Prema navodima odbrane, Sanaderu su nalazi ergometrije pokazali odstupanja, ali za sada nije potrebna intervencija.

Odbrana je najavila i mogućnost podizanja tužbe za klevetu protiv medija koji su objavili da je Sanader na sudu manipulisao svojim zdravstvenim stanjem.

Takođe će danas biti podneta tužba Ustavnom sud na odluku o produženju istražnog zatvora uprkos kauciji od čak 12,4 miliona kuna (oko 1,66 miliona evra) koliko je bivši premijer ponudio u zamenu za odbranu sa slobode, kao i oduzimanje pasoša.

On je u bolnicu doveden u petak ujutro pošto je prethodno sudija Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić odlučio da zbog zdravstvenih problema bivšeg premijera odloži glavnu raspravu u procesu koji se protiv njega vodi zbog ratnog profiterstva.

Glavna rasprava zakazana je za 3. novembar, kada bi trebalo da bude pročitana optužnica.

Sanader je optužen za uzimanje 3,6 miliona kuna (oko 482.000 evra)
provizije od Hipo banke sredinom 1990-ih dok je bio zamenik ministra
spoljnih poslova.
XS
SM
MD
LG